آموزش نصب و راه اندازی پک مه پاش خانگی | با ویدیو و عکس
آموزش نصب پک مه پاش خانگی قدم به قدم
قطعا خرید سیستم مه پاش خانگی کار سختی نیست و از آنجایی که نسبت به نوع پرفشار آن نیازی به پمپ ندارد و تنها با وصل شدن به شیرآب کار میکند، نصب و راه اندازی آن بسیار راحت است؛ حال در صورتی که پک مه پاش خانگی خود را خریداری کردهاید و نمیخواهید برای نصب آن هزینه اضافی بدهید پیشنهاد میکنیم که ادامه مطلب را دنبال کنید تا خودتان استاد نصب مه پاش شوید و بصورت گام به گام نحوه نصب و راه اندازی پک مه پاش خانگی را یاد بگیرید.
نکته: درصورتی که هنوز اقدام به خرید مه پاش نکردهاید و درحال انتخاب میان گزینههای موجود هستید پیشنهاد میکنیم حتما ابتدا به “این مطلب” مراجعه کرده و نکات لازم در ارتباط با انتخاب مه پاش را در نظر بگیرید تا یک زمان از انتخاب خود پشیمان نشوید!
اجزای تشکیل دهنده پک مه پاش خانگی:
خوب است پیش از هرچیز یک درک کلی از دستگاه و اجزای تشکیل دهندهی آن داشته باشیم تا بهتر بتوانیم با آنها کار کنیم… پک های مه پاش خانگی دارای یک سری تجهیزات هستند که تقریبا همه آنها مشابه بوده و فقط از نظر ظاهری متفاوتند؛ از جمله:
- نازل ها: میتوان گفت اصلی ترین و مهمترین بخش پک مه پاش که آن را به یک سیستم خنک کننده تبدیل میکند نازلهای آن است. نازلها در جنسهای متفاوتی تولید و عرضه میشوند، و به تبع آن، قیمتهای متفاوتی دارند. اما بهترین آنها نازل استیل است که منفذ آن ریزتر از بقیه موارد بوده و نسبت به نوع پلاستیکی فشارهای خیلی بیشتری را تحمل میکند.
- شیلنگ: بخش دیگری که در پک قرار میگیرد شلنگ (گاها به همراه نوار تفلن) است و عموما در اندازه 15 متر در جعبه قرار میگیرد که برش آن به عهده خریدار بوده تا بسته به نیاز و فضایی که میخواهد سیستم را نصب کند آن را برش بزند؛ مانند سایر تجهیزات شیلنگها هم انواع مختلفی دارند و میتوانند همراه با ویژگیهایی مانند ضد باکتری بودن، مقاوم در برابر نورخورشید، مقاوم در برابر پوسیدگی و از این قبیل باشند.
- شیر تنظیم فشار: نه در تمام پک ها اما تقریبا میشود گفت در اکثریت آنها یک شیر تنظیم (اصطلاحا شیر سماوری) هم قرار داده میشود تا در سر راه سیستم قرار بگیرد و به کمک آن بتوان میزان فشار آب ورودی را کم یا زیاد کرد.
- دیگر تجهیزات: در پکها بسته به نیاز مشتری، وسایل دیگری همچون سنسور یا تایمر خاموش کننده، فیلتر آب، سختی گیر و.. نیز میتواند وجود داشته باشد.
نحوه نصب مه پاش خانگی:
نحوه نصب مه پاش خانگی بسته به فضا و محیطی که میخواهید در آن سیستم را نصب کنید متفاوت است و نحوه قرار دادن بستها، لوله گذاری و… کاملا به این امر بستگی دارد، اما بطور کلی برای نصب مه پاش یک سری اصول ساده اما اصلی وجود دارد که در ادامه به صورت قدم به قدم به آنها اشاره میکنیم:
قدم اول: هدفتان را مشخص کنید!
همانگونه که از عنوان مشخص است اول کاملا تعیین کنید که در کجا میخواهید شلنگها را نصب کنید؟ و میخواهید نازلها تا کجا را آبپاشی کنند؟ زیرا همانگونه که در “همه چیز درباره سیستم مه پاش و نکاتی که حتما باید بدانید” ذکر کردیم سیستم مه پاش خانگی بدلیل کارکردن با فشار آب شهری، و نداشتن پمپ، آب را پودر نمیکند و اگر زیر نازلها بایستید میتواند شما را خیس کند. پس پیش از دست به کار شدن دقیقا مشخص کنید برای چه کاری و کجا مه پاش را میخواهید! آیا میخواهید نازلها گیاهانتان را آبیاری کنند؟ فضای اطراف آلاچیقتان را خنک کنند؟ و یا میخواهید هوای باغ/حیاط خود را عوض کنید؟
قدم دوم: نقشه بکشید!
قبل از هر کاری ابتدا فضایی که میخواهید در آن مه پاش را نصب کنید و تمام چیزهایی که نیاز دارید را لیست کنید و سپس متر را برداشته و چند فاصله مهم را اندازهگیری کنید:
یک) فاصله بین شیر آب و محل نصب
دو) فاصلهی فضای مدنظرتان که میخواهید سیستم مه پاش آن را پوشش دهد
سه) طول شیلنگ برای مسافتها اندازهگیری شده
حال براساس فضایی که میخواهید مه پاش را نصب کنید و اندازههای بدست آمده شیلنگ را برداشته و برای جاگذاری نازلها، با فاصله 1 الی 1.5 متر (نه کمتر نه بیشتر) به کمک یک ماژیک آن را علامت بزنید.
نکته: توجه کنید که اگر فاصله نازلها زیاد باشد هوا را بخوبی خنک نمیکند و اگر فاصله آنها خیلی کم باشد باعث خیس شدن و آبپاشی شدید آن نقطه میشوند.
سپس محاسبه کنید که به چه میزان و چه نوع بست نیاز دارید که بسته به فضا و جایی که میخواهید شیلنگ را آویزان کنید متفاوت است و بعد از آن به یک چسب و محکم کننده مناسب نیاز دارید (عموما در پکها این موارد را قرار نمیدهند چون کاملا بستگی به خریدار و نیاز آن دارد اما اگر میخواهید سیستم مهپاشتان بخوبی در جای خود قرار بگیرد و چکه نکند این دو مورد را با دقت انجام دهید).
قدم سوم: پیش بگیر پس نیوفتی!
پیشنهاد میکنیم که در اجرا و نصب سیستم مه پاش حتما برای فصول سرما و زمستان یک “راه تخلیه” نیز تعبیه کنید. بدین گونه که در اندازهگیریهای خود یک سر شلنگ را به طول حدود 10 سانتی متر به سمت زمین قرار دهید و سر آن را با واشر ببندید، تا اگر نخواستید در زمستان و فصول سرد سیستم را جمع آوری کنید با بازکردن این واشر آب موجود در شیلنگ را کاملا تخلیه کنید.
قدم چهارم: اتصال نازلها!
حال شلنگ را در جاهایی که از قبل علامت زدید برش دهید و نازلها و شیر فشار را به شیوهای که در “ویدیو” نشان داده شده وصل کنید و سیستم خود را برای نصب در محل مورد نظرتان آماده کنید.
قدم پنجم: نصب و راه اندازی مه پاش:
اول سر نازلها را جدا کنید و انها را در محلی مشخص که گم نشوند قرار دهید، شیلنگ را به شیر آب وصل کنید و شیر فشار را تا آخر باز کنید و یک بار سیستم را بدون سر نازلها روشن کنید و بررسی کنید که آب بخوبی از همه منافذ رد میشوند و هیچ گرفتگی در شیلنگ وجود ندارد. سپس شیر آب را بسته و سر نازل ها را وصل کنید و دوباره امتحان کنید تا مطمئن شوید نازل ها بخوبی کار میکنند.

حال سیستم را به محل برده و به کمک بستهایی که تهیه کردهاید شیلنگ را در جایی که تعیین کردید محکم کنید. تمام! مه پاش شما آماده است و حالا میتوانید از خنکی آن لذت ببرید.
نکات تکمیلی در خصوص نصب مه پاش خانگی:
- در زمان نصب پیشنهاد میکنیم که حوصله و سلیقه کافی بخرج دهید تا کار خود را حرفهتر نشان دهید! همچنین سعی کنید شیلنگها را تا حد امکان مخفی کنید و اتصالات را با دقت بچسبانید.
- همانطور که پیشتر گفتیم علاوه بر فاصله بین نازل ها، قطر منفذ نازل مه پاش نیز اهمیت زیادی دارد و بهتر است بسته به نیاز خود و بودجهتان در این رابطه به یک کارشناس مشورت کنید زیرا برخی از نازل ها برای فشارهای بالا ساخته شدهاند و منفذ آنها آنقدر ریز است که با فشار شیر آب اصلا کار نمیکنند.
- در زمان نصب، منفذ نازلها را به سمتی که میخواهید آب پاشیده شود قرار دهید. عموما افراد زاویه بین 30 تا 45 درجه را انتخاب میکند و از قرار دادن آنها به صورت مستقیم و عمود به زمین خودداری کنید زیرا در این حالت خیس کنندگی مه پاش را بیشتر میکند.
- در پایان حتما به میزان آب مصرفی سیستم مه پاش توجه کنید! سیستمهای مه پاش خانگی (بدون پمپ) بسته به نوع نازل مصرف اب متفاوتی دارند که میتواند زیاد و یا کم باشد. پس پیش از انتخاب نوع نازل و صرفه جویی در این زمینه و انتخاب نازل ارزان تر به فکر قبضهای آب آتی و مبالغ آنها هم باشید.