آموزش گام به گام تعویض کلید پرشر برای انواع پمپ آب
میتوان گفت جدای از برند دستگاه، کلید فشار نسبت به دیگر اجزای یک سیستم آبرسانی عمر کوتاهی دارد و به همین سبب پس از مدتی نیاز هست که آن را تعویض کنید؛ به همین سبب ما در این مطلب سعی داریم تا با ارائه یک راهنمای گام به گام شما را در تعویض و تنظیم کلید پرشر یاری کرده بلکه بتوانید در هزینههای خود صرفه جویی نمایید.
نکته: توجه کنید که کلید پرشری که به عنوان نمونه در راهنمای آورده شده روی 30-50 PSI تنظیم شده بود، یعنی باید زمانی که فشار آب به 30 PSI رسید آب را وصل کند و زمانی که فشار تا 50 PSI بالا رفت جریان را قطع نماید؛ پس در ابتدا باید سعی کنید کلید پرشر را مجددا تنظیم کنید، اما اگر مانند نمونه آورده شده نتیجهای دریافت نکردید، زمان تعویض دستگاه است. (آموزش گام به گام تنظیم مجدد کلید فشار به همراه ویدیو)
نکته: برق شهری 220 ولت و 20 آمپر است و میتواند کشنده باشد! پس قبل از شروع به انجام هر کاری ابتدا برق را قطع کنید و دوباره و سه باره و چهارباره چک کنید که برق حتما قطع باشد!
قدم اول: تشخیص خرابی کلید فشار
در این ویدیو درجه یک فشارسنج را بصورت نمایش سریع نشان داده شده است، و همانطور که میبینید، کلید فشار با بالا رفتن فشار آب در لوله ها جریان را قطع نمیکند و باعث افزایش چکه کردن و خرابی در لولهها و اتصالات شده است.
قدم دوم: باز کردن درپوش دستگاه
توجه: قبل از هرچیز حتما از قطع بودن برق مطمئن شوید و در صورت امکان پیش از دست زدن به چیزی با فازمتر از برقرار نبودن جریان برق اطمینان کامل حاصل فرمایید.
قدم سوم: آماده سازی و جدا کردن کلید فشار
• آب ورودی به سیستم آبرسانی را قطع کنید. برای اینکار کافیست شیر فلکه آب ساختمان را به سمت راست بپیچانید تا آب قطع شود.
• سپس باید مخزن آب و دیگر تجهیزات سیستم آبرسانی را از آب خالی کنید که برای اینکار باید شیر تخلیه را باز بگذارید.
• توجه فرمایید که برای هر سیستم آبرسانی شیرتخلیه در جای متفاوتی تعبیه شده است ولی تمام سیستم ها این شیر را دارد تا بتوان سیستم را پیش از انجام هر عملیاتی تخلیه کرد.
• چهار پیچی که سیم ها را به کلید وصل کرده اند را شُل کنید. (با رنگ قرمز مشخص شده اند)
• پیچ سیم اتصال به زمین را هم که در پایین کلید فشار واقع شده را باز کنید. (با رنگ زرد مشخص شده است)
قدم چهارم: بررسی اتصالات و لوله رابط
• معمولا پس از جدا کردن کلید پرشر خیلی سریع متوجه میشوید که اتصالات کاملا زنگ زده و حتی ممکن است بخاطر زنگ زیاد، در زمان جدا کردن کلید، لوله به راحتی بشکند. (مانند اتفاقی که برای این مورد افتاد)
• همانگونه که در عکس میبینید زنگ زدگی و رسوب کاملا راه لوله را مسدود کرده است.
• در اینجا بخش انتهای کلید فشار خراب شده را میبینید که به وضوح مقادیر زیاد رسوب و زنگ زدگی قابل مشاهده است و علت اکثر خرابی های کلید پرشر تجمع همین رسوبات است.
• سپس اتصالات را تمیز کنید و بررسی کنید که آیا لوله ها آسیب دیدهاند یا خیر! اگر سالم بودند، تنها کافیست بخوبی آنها را تمیزکنید و مطمئن شوید که هیچ گرفتگی ندارند، و اگر دچار شکستگی و یا ترک هستند آن قسمتها را باید عوض کنید.
قدم هفتم: اتصال سیم ها و پایان
• سیم های برق را دقیقا مطابق با دستورالعمل وصل کنید! (اکثر کلید های فشار درون جعبه خود یک دستورالعمل کوچیک دارند و عموما در آنها سیم هایی که از انشعاب برق گرفته شدهاند با L1 و L2، و آنهایی که به پمپ آب وصل شدهاند را با T1 و T2 مشخص کردهاند.)
• بعد از محکم کردن سیمها، در پوش کلید فشار را ببندید و پیچهای آن را محکم کنید.
• اکنون تنها کاری که مانده انجام دهید این است که شیر فلکه آب را باز کنید و برق را وصل کنید! (پس از روشن کردن سیستم با باز کردن شیر آب در ساختمان کلید فشار باید پمپ را روشن کند و با رسیدن جریان به فشار مورد نظر آن را قطع نماید)